Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ansjovis met de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de plakken tomaat toe en bak ze op matig hoog vuur 4-5 min. mee. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper naar smaak. Laat de pasta goed uitlekken, schep de pastalinten door de gebakken tomaat en bak 1-2 min. mee. Schep de pasta in 4 diepe borden, bestrooi met de peterselie en serveer meteen.
- algemeenKappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Verse lintpasta met tomaat en kappertjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005016_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ansjovis met de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de plakken tomaat toe en bak ze op matig hoog vuur 4-5 min. mee. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper naar smaak. Laat de pasta goed uitlekken, schep de pastalinten door de gebakken tomaat en bak 1-2 min. mee. Schep de pasta in 4 diepe borden, bestrooi met de peterselie en serveer meteen.
algemeen:Kappertjes zijn lang houdbaar en erg lekker in een pasta of een salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bakken pappardelle
2 el olijfolie
1 blikje ansjovisfilets
2 uien
1 schaal trostomaten
1 el kappertjes
2 el citroensap
2 el verse peterselie