Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Snijd de kruiden fijn en rasp de geitenkaas. Klop de eieren los met de kruiden, helft van de geitenkaas en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 min. goudbruin worden. Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.
Courgettefritatta met Italiaanse kruiden
- combinatietipLekker met grof vloervolkorenbrood.
Courgettefritatta met Italiaanse kruiden
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005121_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de salami in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de salami zachtjes knapperig. Schep de salami op keukenpapier en laat de reepjes uitlekken.
Snijd de ui in dunne ringen en de courgette in dunne plakjes. Bak de uiringen en courgette in het bakvet al omscheppend in 3-4 min. beetgaar. Snijd de kruiden fijn en rasp de geitenkaas. Klop de eieren los met de kruiden, helft van de geitenkaas en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verdeel het courgettemengsel in een lage ovenschaal en schenk het eimengsel erover. Strooi de salami en de rest van de kaas erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en laat de frittata in 25-30 min. goudbruin worden. Serveer de frittata in punten met een flinke toef rucola erop.
combinatietip:Lekker met grof vloervolkorenbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g salami
2 el traditionele olijfolie
2 rode uien
1 courgette
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
100 g Hollandse geitenkaas
6 middelgrote scharreleieren
75 g rucola
Dit heb je nodig
lage ovenschaal