Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit. Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met het citroensap, (versgemalen) peper en zout. Schep de citroensaus door de warme pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Pasta al limone
Citroen, room en kaas, meer is er niet nodig voor een mooie pasta.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Pasta al limone
Citroen, room en kaas, meer is er niet nodig voor een mooie pasta.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049044_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Pers de helft van de citroen uit. Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met het citroensap, (versgemalen) peper en zout. Schep de citroensaus door de warme pasta en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g penne
1 citroen
250 ml verse slagroom
100 g geraspte Parmezaanse kaas