Hartige taart met gerookte kip en courgette

Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.

655 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 40 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.

  2. Snijd de courgette in plakjes en bestrooi met zout. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grove stukken. Meng de eieren en roomkaas met de mixer tot een klontvrij beslag. Voeg de bieslook toe en breng op smaak met versgemalen peper.

  3. Verdeel de plakjes taartdeeg over de boden van de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.

  4. Dep de courgetteplakjes droog met keukenpapier. Verdeel de helft van de kipreepjes over de bodem, dan de helft van de courgetteplakjes en alle artisjok. Dan weer kipreepjes en courgetteplakjes. Verdeel het ei-roomkaasmengsel er over en bestrooi het met geraspte kaas. Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.

  • combinatietipLekker met pittige rauwkostsalade.
  • Artisjok bereiden

    Instructievideo - 01:41 min.

Hartige taart met gerookte kip en courgette

Altijd handig voor door de week, zo’n gerecht dat je binnen 20 minuten in de oven schuift.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig