Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door. Vet de quichevorm in met boter.
Laat het deeg ontdooien. Bekleed de bodem en wand van de quichevorm met de plakjes deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Bestrooi de bodem met kaas. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.
Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin. Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.
Quiche met gerookte kip
Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt!
- combinatietipLekker met gestoofde prei.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Quiche met gerookte kip
Pittige gruyèrekaas en gerookte kip: ze zijn voor elkaar gemaakt!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049108_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
15 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren en crème fraîche los. Roer er wat peper en zout en nootmuskaat door. Vet de quichevorm in met boter.
Laat het deeg ontdooien. Bekleed de bodem en wand van de quichevorm met de plakjes deeg. Snijd het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Bestrooi de bodem met kaas. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes.
Verdeel de kipreepjes gelijkmatig over de quichebodem en schenk het eiermengsel erover. Zet in het midden van de oven en bak ca. 10 min. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C en bak de quiche nog ca. 45 min. gaar en bruin. Snijd de taarten in punten en verdeel over de borden.
combinatietip:Lekker met gestoofde prei.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote eieren
250 ml crème fraîche
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
150 g geraspte gruyère
2 gerookte kipfilet
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 24 cm)