Meng in een kom de lamsfiletblokjes met de knoflook, de ui, de komijn, het paprikapoeder, de olie, 1 theelepel zout en wat versgemalen peper. Marineer het vlees afgedekt minimaal 1 uur. Verhit de barbecue of grillpan voor. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen en gril ze in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Leg de spiesen op een schaal en strooi de peterselie erover. Serveer met de partjes citroen en de bijgerechten.
- algemeenVerder op de Turkse schaal.1. Muntyoghurt: Meng 250 g Turkse of Griekse yoghurt met 2 geperste tenen knoflook en 4 takjes fijngesneden verse munt. Breng op smaak met zout en serveer als saus. 2. Tomaten-komkommersalade met feta: Meng plakjes komkommer met partjes tomaat en rode uiringen, blokjes fetakaas en een eenvoudige dressing op basis van olijfolie (3 delen), citroensap (1 deel), zout en peper. 3. Wilde en witte rijst: Kook of stoom 400 g wilde en witte rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4. Gegrilde paprika's en olijven: Leg kant-en-klaar gegrilde paprika's samen met zwarte en knoflookolijven in een schaal. 5. Gemarineerde pepers en gevulde wijnbladeren (dolma's): Leg gemarineerde milde groene pepers (pot 290 g) samen met gevulde wijnbladeren (blik 200 g) in een schaal. 6. Wit stokbrood of Turkse pide: Snijd het brood in stukken.
Gegrilde lamsspiesjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005292_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 personen
250 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meng in een kom de lamsfiletblokjes met de knoflook, de ui, de komijn, het paprikapoeder, de olie, 1 theelepel zout en wat versgemalen peper. Marineer het vlees afgedekt minimaal 1 uur. Verhit de barbecue of grillpan voor. Rijg de blokjes vlees aan de spiesen en gril ze in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar. Leg de spiesen op een schaal en strooi de peterselie erover. Serveer met de partjes citroen en de bijgerechten.
algemeen:Verder op de Turkse schaal.1. Muntyoghurt: Meng 250 g Turkse of Griekse yoghurt met 2 geperste tenen knoflook en 4 takjes fijngesneden verse munt. Breng op smaak met zout en serveer als saus. 2. Tomaten-komkommersalade met feta: Meng plakjes komkommer met partjes tomaat en rode uiringen, blokjes fetakaas en een eenvoudige dressing op basis van olijfolie (3 delen), citroensap (1 deel), zout en peper. 3. Wilde en witte rijst: Kook of stoom 400 g wilde en witte rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 4. Gegrilde paprika's en olijven: Leg kant-en-klaar gegrilde paprika's samen met zwarte en knoflookolijven in een schaal. 5. Gemarineerde pepers en gevulde wijnbladeren (dolma's): Leg gemarineerde milde groene pepers (pot 290 g) samen met gevulde wijnbladeren (blik 200 g) in een schaal. 6. Wit stokbrood of Turkse pide: Snijd het brood in stukken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 kg lamsfilet
3 tenen knoflook
1 kleine ui
3 theelepels gemalen komijn (djinten)
2 theelepels paprikapoeder
3 eetlepels olijfolie
15 g verse peterselie
2 citroenen
0 peper
Dit heb je nodig
barbecuespiesen
barbecue