Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie in een wok. Snijd de bacon in repen en bak knapperig uit. Schep de bacon uit de wok. Voeg de spinazie in 2-3 porties aan het baconvet toe en bak al omscheppend tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper. Schep de aardappelpuree erdoor.
Verdeel de stamppot over 4 borden, schep de balletjes en baconreepjes erop en schep een lepel mosterd naast de stamppot.
- algemeenVegetarisch? Laat de bacon en soepballetjes achterwege en serveer er groenteballetjes bij (AH Vega).
- algemeenKindertip: u maakt het gerecht minder pittig door de mosterd weg te laten.
Stamppot van roergebakken spinazie en bacon
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005310_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olie in een wok. Snijd de bacon in repen en bak knapperig uit. Schep de bacon uit de wok. Voeg de spinazie in 2-3 porties aan het baconvet toe en bak al omscheppend tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper. Schep de aardappelpuree erdoor.
Verdeel de stamppot over 4 borden, schep de balletjes en baconreepjes erop en schep een lepel mosterd naast de stamppot.
algemeen:Vegetarisch? Laat de bacon en soepballetjes achterwege en serveer er groenteballetjes bij (AH Vega).
algemeen:Kindertip: u maakt het gerecht minder pittig door de mosterd weg te laten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el olijfolie
1 pakje soepballetjes
2 bakken aardappelpuree
100 g bakbacon
2 zakken spinazie
4 el grove mosterd