Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)
Albóndigas heten ze in het Spaans, deze gehaktballetjes met rode peper.
- bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig.
- combinatietipLekker met brood.
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomatensaus (albondigas)
Albóndigas heten ze in het Spaans, deze gehaktballetjes met rode peper.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059209_220x162_JPG.jpg)
16 porties
60 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de korstjes van het brood, leg het brood op een bord en besprenkel met de wijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm met vochtige handen 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
Schenk de gezeefde tomaten bij de gehaktballetjes in de pan en verwarm afgedekt 15 min. op laag vuur. Voeg eventueel wat water toe als de saus te droog wordt. Serveer met de rest van de fijngesneden peterselie.
bewaartip:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de gehaktballetjes de dag zelf langzaam op in 15 min. Roer regelmatig.
combinatietip:Lekker met brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
1 rode peper
2 sneetjes witbrood
5 el droge witte wijn
1 sjalot
2 tenen knoflook
250 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
2 el verse platte peterselie
1 el traditionele olijfolie
250 g gezeefde tomaten in pak