Snijd de aubergine in stukken en de courgette in halve plakken. Bestrooi beide groenten met zout en doe ze in een vergiet. Laat 1 uur staan. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de uien tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de knoflook toe. Ris de tijm van de takjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Haal de aubergine uit het vergiet en dep droog. Bak de paprika en aubergine al omscheppend mee met het ui-knoflookmengsel. Schep de tijmblaadjes door de groenten. Doe de deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur 20 min. sudderen.
Dep de courgette droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgette. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze onder in kokend water. Leg ze daarna in een kom met koud water en pel de schil eraf. Snijd in stukken. Voeg de tomaat en de gebakken courgette toe aan het auberginemengsel en laat 15 min. zonder deksel op laag vuur sudderen. Schep af en toe om. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. Lekker met rijst.
Ratatouille met verse tijm
Bordje vol groenten, lekker!
- bereidingstipJe kunt de ratatouille maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Zorg dat het gerecht na de bereiding snel wordt afgekoeld en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm het op laag vuur in 10-15 min. op en bestrooi voor het serveren met basilicum.
Ratatouille
Instructievideo - 03:01 min.
Ratatouille met verse tijm
Bordje vol groenten, lekker!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059792_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
215 kcal
50 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de aubergine in stukken en de courgette in halve plakken. Bestrooi beide groenten met zout en doe ze in een vergiet. Laat 1 uur staan. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de uien tot ze zacht zijn, maar niet bruin. Voeg de knoflook toe. Ris de tijm van de takjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Haal de aubergine uit het vergiet en dep droog. Bak de paprika en aubergine al omscheppend mee met het ui-knoflookmengsel. Schep de tijmblaadjes door de groenten. Doe de deksel op de pan en laat de groenten op laag vuur 20 min. sudderen.
Dep de courgette droog. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de courgette. Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze onder in kokend water. Leg ze daarna in een kom met koud water en pel de schil eraf. Snijd in stukken. Voeg de tomaat en de gebakken courgette toe aan het auberginemengsel en laat 15 min. zonder deksel op laag vuur sudderen. Schep af en toe om. Breng de ratatouille op smaak met peper en zout. Lekker met rijst.
bereidingstip:Je kunt de ratatouille maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Zorg dat het gerecht na de bereiding snel wordt afgekoeld en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm het op laag vuur in 10-15 min. op en bestrooi voor het serveren met basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 aubergine
1 courgette
2 uien
3 tenen knoflook
6 el traditionele olijfolie
3 takjes verse tijm
2 zoete puntpaprika's
4 Tasty Tom trostomaten