Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade

245 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil dun van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal yoghurt met sinaasappelrasp, sinaasappelsap, knoflook, gember en tandoorikruiden tot marinade kloppen. Lamsvlees in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast minimaal 1 uur marineren. Vlees enkele malen omscheppen.

  2. Lamsvlees uit marinade nemen en laten uitlekken. Vlees op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Vlees met zout en peper bestrooien. Lekker met mangochutney, basmatirijst en Indiaas gekruide aubergine.

  • algemeenDe tandoorikruiden kunnen ook vervangen worden door tandooripasta. De teentjes knoflook zijn dan niet nodig. Overigens, hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe lekkerder de schnitzels worden.

Gerelateerde recepten

Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig