Schil dun van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal yoghurt met sinaasappelrasp, sinaasappelsap, knoflook, gember en tandoorikruiden tot marinade kloppen. Lamsvlees in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast minimaal 1 uur marineren. Vlees enkele malen omscheppen.
Lamsvlees uit marinade nemen en laten uitlekken. Vlees op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Vlees met zout en peper bestrooien. Lekker met mangochutney, basmatirijst en Indiaas gekruide aubergine.
Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade
- algemeenDe tandoorikruiden kunnen ook vervangen worden door tandooripasta. De teentjes knoflook zijn dan niet nodig. Overigens, hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe lekkerder de schnitzels worden.
Lamsschnitzels in yoghurt-sinaasappelmarinade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_045899_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
245 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Schil dun van sinaasappel raspen en vrucht uitpersen. In lage schaal yoghurt met sinaasappelrasp, sinaasappelsap, knoflook, gember en tandoorikruiden tot marinade kloppen. Lamsvlees in marinade leggen en enkele malen omscheppen. Schaal afdekken en vlees in koelkast minimaal 1 uur marineren. Vlees enkele malen omscheppen.
Lamsvlees uit marinade nemen en laten uitlekken. Vlees op goed ingevet rooster of grilltopper aan elke kant 2 à 3 min. grillen. Vlees met zout en peper bestrooien. Lekker met mangochutney, basmatirijst en Indiaas gekruide aubergine.
algemeen:De tandoorikruiden kunnen ook vervangen worden door tandooripasta. De teentjes knoflook zijn dan niet nodig. Overigens, hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe lekkerder de schnitzels worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sinaasappel
125 ml yoghurt
2 teentjes knoflook
1 eetlepel verse gemberwortel
2 eetlepels tandoorikruiden
600 g lamsvlees à la minute
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper