Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!

715 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 35 min. oventijd

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 1 min. en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat de spinazie helemaal slinken en roer door. Laat uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de ricotta door de spinazie. Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Halveer de lasagnevellen in de breedte en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Verkruimel de gorgonzola. Doe de gorgonzola en de kruiden in een kom, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gorgonzolamengsel over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni ca. 35 min in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de cannelloni tot goudbruin en gaar.

  • Gratineren

    Instructievideo - 00:39 min.

Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig