Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elk broodje met een scherp broodmes in de lengte in dunne plakken van ongeveer 1/2 centimeter. Halveer de plakken nog eens in de lengte en bestrijk ze met de olie. Leg ze op een rooster en bak ze in 4-6 minuten goudbruin en knapperig. Verwijder de harde, witte kern uit de kool en snijd de bladeren in zo dun mogelijke reepjes. Meng de mayonaise, de knoflook, de ansjovisfilets, de peterselie en de azijn. Meng de dressing met de kool, het ei en peper en zout. Schaaf dunne flinters van de kaas. Bestrooi de salade ermee en serveer met het brood.
- algemeenU kunt dit gerecht een paar uur van tevoren maken. De smaken kunnen dan goed in de kool trekken en de kool wordt dan ook wat zachter.
Wittekoolsalade met ansjovisdressing
4 personen
380 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elk broodje met een scherp broodmes in de lengte in dunne plakken van ongeveer 1/2 centimeter. Halveer de plakken nog eens in de lengte en bestrijk ze met de olie. Leg ze op een rooster en bak ze in 4-6 minuten goudbruin en knapperig. Verwijder de harde, witte kern uit de kool en snijd de bladeren in zo dun mogelijke reepjes. Meng de mayonaise, de knoflook, de ansjovisfilets, de peterselie en de azijn. Meng de dressing met de kool, het ei en peper en zout. Schaaf dunne flinters van de kaas. Bestrooi de salade ermee en serveer met het brood.
algemeen:U kunt dit gerecht een paar uur van tevoren maken. De smaken kunnen dan goed in de kool trekken en de kool wordt dan ook wat zachter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 witte petit pains
2 el olijfolie extra vierge
250 g witte kool
2 el mayonaise
1 teen knoflook
3 ansjovisfilets
2 el verse platte peterselie
1 el witte-wijnazijn
1 ei
1 stuk Parmezaanse kaas