Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de bevroren sperziebonen erbij en bak 5 min. mee.
Schep de mascarpone door het mengsel en laat op laag vuur smelten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden.
Romige spaghetti met sperziebonen
Met kappertjes, ui, gehakt en last but not least… lekker veel mascarpone.
- bewaartipEen potje geopende kappertjes kun je een paar maanden in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat ze steeds onder de vloeistof blijven, zodat ze niet uitdrogen.
- dieettipVoor een slankere pasta kan de mascarpone vervangen worden door crème fraîche halfvet.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Romige spaghetti met sperziebonen
Met kappertjes, ui, gehakt en last but not least… lekker veel mascarpone.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049055_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
770 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Schep de bevroren sperziebonen erbij en bak 5 min. mee.
Schep de mascarpone door het mengsel en laat op laag vuur smelten. Roer de kappertjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en schep door de saus. Verdeel de pasta over diepe borden.
bewaartip:Een potje geopende kappertjes kun je een paar maanden in de koelkast bewaren, zorg ervoor dat ze steeds onder de vloeistof blijven, zodat ze niet uitdrogen.
dieettip:Voor een slankere pasta kan de mascarpone vervangen worden door crème fraîche halfvet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
2 uien
1 el traditionele olijfolie
300 g rundergehakt
450 g diepvries sperziebonen
250 g mascarpone
1 el kappertjes