Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaten. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ¼ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover. Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper. Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.
Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten
- bereidingstipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.
- variatietipVoeg voor wat meer pit 2 fijngesneden tenen knoflook aan het spinaziemengsel toe.
Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_063845_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaten. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ¼ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover. Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper. Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.
bereidingstip:De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.
variatietip:Voeg voor wat meer pit 2 fijngesneden tenen knoflook aan het spinaziemengsel toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
250 g cherrytomaten
2 el traditionele olijfolie
125 g magere spekreepjes
750 g diepvries spinazie
150 g geraspte belegen 30+ kaas
250 g verse tagliatelle
250 ml kookroom light
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)