Verwijder het vel en de graten van de makreel en trek hem met een vork in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de olie en de pesto door de warme pasta.
Voeg de olijven, basilicumblaadjes en makreel toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola en de komkommer over de borden en schep de lauwwarme pasta erop. Strooi tenslotte de pijnboompitten erover.
- bereidingstipMaak je de pastasalade thuis? Rooster de pijnboompitten dan 3 min. in een droge koekenpan zonder boter of olie.
Salade van pasta en makreel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006646_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het vel en de graten van de makreel en trek hem met een vork in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en roer de olie en de pesto door de warme pasta.
Voeg de olijven, basilicumblaadjes en makreel toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola en de komkommer over de borden en schep de lauwwarme pasta erop. Strooi tenslotte de pijnboompitten erover.
bereidingstip:Maak je de pastasalade thuis? Rooster de pijnboompitten dan 3 min. in een droge koekenpan zonder boter of olie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 verse gerookte makreelfilet
300 g penne
1 el olijfolie extra vierge
90 g pesto rosso
15 groene olijven zonder pit
15 g verse basilicum
1 komkommer
75 g rucola
40 g pijnboompitten