Romige spinazietaart

520 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in met de helft van de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.

  2. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, spinazie, ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de hete oven ca. 35 min.

  • variatietipVoeg een mespunt nootmuskaat toe voor een pittig accent.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Romige spinazietaart

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig