Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in de lengte in repen. Meng de knoflook met de rozemarijn door 3 el olie in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de kiprepen erdoor.
Haal de kipreepjes uit de marinade en rijg ze zigzag aan de satéstokjes. Verhit de grillpan en grill de kipspiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar.
Verhit de resterende 2 el olie en bak de wokgroente al om-scheppend in 4-5 min. beetgaar. Schep er de crème fraîche met de pasta door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de pasta in 4 (diepe) borden en leg er de gegrilde kipspiesjes naast.
Gegrilde rozemarijnkip met romige groentepasta
- algemeenVoeg met de crème fraîche 2 el tapenade van zongedroogde tomaten (140 g) toe voor een extra Italiaans accent.
Gegrilde rozemarijnkip met romige groentepasta
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014548_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de kipfilet in de lengte in repen. Meng de knoflook met de rozemarijn door 3 el olie in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de kiprepen erdoor.
Haal de kipreepjes uit de marinade en rijg ze zigzag aan de satéstokjes. Verhit de grillpan en grill de kipspiesjes in 6-8 min. goudbruin en gaar.
Verhit de resterende 2 el olie en bak de wokgroente al om-scheppend in 4-5 min. beetgaar. Schep er de crème fraîche met de pasta door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de pasta in 4 (diepe) borden en leg er de gegrilde kipspiesjes naast.
algemeen:Voeg met de crème fraîche 2 el tapenade van zongedroogde tomaten (140 g) toe voor een extra Italiaans accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g schelpjespasta
500 g kipfilet
1 teen knoflook
2 tl rozemarijn
5 el olijfolie
1 zak Italiaanse wokgroente
1 bekertje crème fraîche
Dit heb je nodig
grillpan, satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water