Zuurkool-ovenschotel

De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!

625 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.

  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het gehakt op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een vergiet en meng met de rozijnen.

  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met de zuurkool, het gehakt en bedek met de aardappelpuree. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter in klontjes erover. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.

Gerelateerde recepten

Zuurkool-ovenschotel

De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig