Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.
Ovenschotel met geitenkaas
Serveer deze verwennerij met verse rucola.
- bereidingstipBereid je meerdere ovenschotels tegelijkertijd in de oven, houd er dan rekening mee dat je de oventijd moet verlengen. Zet de gerechten, als het kan, naast elkaar in de oven. Staan ze onder elkaar, wissel ze dan halverwege de oventijd om. Boven is het vaak heter dan onder.
- combinatietipLekker met rucola
- bereidingstipOp het bakken na kun je de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem pas op de dag zelf.
Ovenschotel met geitenkaas
Serveer deze verwennerij met verse rucola.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006815_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
700 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Verdeel de helft van de plakjes courgette en de helft van de dungesneden ui over de schijfjes. Bestrooi met peper, zout en de helft van de geraspte kaas.
Meng de tomaat met 2 el olie uit het potje en verdeel over de ovenschaal. Leg daarop de rest van de aardappel en dek af met de rest van de ui en courgette. Druk aan en bestrooi met peper en zout.
Klop de eieren los met de slagroom en peper en zout. Schenk over de gratin. Strooi de rest van de kaas erover. Bak ca. 40 min. Haal de gratin uit de oven en laat 4 min. rusten.
bereidingstip:Bereid je meerdere ovenschotels tegelijkertijd in de oven, houd er dan rekening mee dat je de oventijd moet verlengen. Zet de gerechten, als het kan, naast elkaar in de oven. Staan ze onder elkaar, wissel ze dan halverwege de oventijd om. Boven is het vaak heter dan onder.
combinatietip:Lekker met rucola
bereidingstip:Op het bakken na kun je de gratin 1 dag van tevoren bereiden. Bak hem pas op de dag zelf.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
700 g koelverse aardappelschijfjes
2 courgettes
2 rode uien
150 g geraspte belegen geitenkaas
16 semi-zongedroogde tomaten
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)