Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder en de komijn boven een kom. Meng de kaas, rode peper en 2/3 van de bosui erdoor. Maak in het midden een kuiltje.
Doe het ei in een kom en roer de boter en melk erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
Schep het beslag in de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de bosui. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
- algemeenMaak deze muffins eens met andere kaas en kruiden. Bijvoorbeeld met geraspte belegen kaas en Mexicaanse kruiden of jonge kaas met pizzakruiden.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Kaasmuffins met rode peper
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011130_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
155 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder en de komijn boven een kom. Meng de kaas, rode peper en 2/3 van de bosui erdoor. Maak in het midden een kuiltje.
Doe het ei in een kom en roer de boter en melk erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is.
Schep het beslag in de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de bosui. Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
algemeen:Maak deze muffins eens met andere kaas en kruiden. Bijvoorbeeld met geraspte belegen kaas en Mexicaanse kruiden of jonge kaas met pizzakruiden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
225 g bloem
1 zakje bakpoeder
1 mespunt gemalen komijn
125 g Leidse oude kaas
1 rode peper
1 zakje bosui
1 ei
50 g boter
225 ml melk
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes, ingevet