Ovenschotel met courgette

Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!

525 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit 1 min. Voeg de runderreepjes toe en bak in 3-4 min. gaar. Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en verwarm het geheel nog 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Schep het vlees-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de bevroren aardappelschijfjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

  • variatietipVoeg voor een extra Frans accent 2 tl Provençaalse kruiden (potje 11 g) toe. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.
  • Ui fruiten

    Instructievideo - 00:31 min.

Ovenschotel met courgette

Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig