Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
Broodschotel andijvie, ham en kaas
Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!
- algemeenJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.
- algemeenJe kunt ook sneetjes AH Robuust vloerbrood pavé wit gebruiken.
Gratineren
Instructievideo - 00:39 min.
Broodschotel andijvie, ham en kaas
Een kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_096332_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ham in reepjes, de ui in ringen en de tomaten in plakken. Verhit de olie in een wok en roerbak de ham en ui 2 min. Voeg de tomaten, andijvie en kruiden toe en roerbak nog 8 min. Verdeel over de ovenschaal.
Snijd het stokbrood in sneetjes van 1½ cm breed en dek de schotel daarmee dakpansgewijs af. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.
algemeen:Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. in de oven op 180 °C.
algemeen:Je kunt ook sneetjes AH Robuust vloerbrood pavé wit gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g achterham
1 rode ui
3 tomaten
3 el traditionele olijfolie
400 g gesneden andijvie
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 vers stokbrood
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30)