Zuurkoolschotel met appel

420 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Schep de ui met een schuimspaan uit de pan. Meng het gehakt met de ui, mosterd, 3/4 van de Provençaalse kruiden, peper en eventueel zout erdoor.

  2. Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel het gehakt en het water erover. Verdeel de aardappelpuree over het gehakt. Halveer de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de puree en bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.

  3. Bak de zuurkoolschotel in ca. 35 min. in de oven gaar en goudbruin.

  • algemeenU kunt de zuurkoolschotel van tevoren maken en invriezen. Laat op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.
  • algemeen* De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Zuurkoolschotel met appel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig