In wok olie verhitten en groenten 3-4 min. roerbakken. Sambal 1 min. meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 1 1/4 liter water erbij schenken. Pindakaas toevoegen en al roerend laten oplossen. Pindasoep 5 min. zachtjes verwarmen en op smaak brengen met ketjap en citroensap. Soep in grote wijde kommen scheppen. In midden flinke pluk alfalfa leggen. Garnalen en koriander erover verdelen. Lekker met kroepoek en stokbrood.
- algemeenDeze soep wordt krachtiger en kruidiger van smaak als u de pindakaas vervangt door pasta van pindasaus.
Pindasoep met alfalfa en garnalen
hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
In wok olie verhitten en groenten 3-4 min. roerbakken. Sambal 1 min. meebakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen. 1 1/4 liter water erbij schenken. Pindakaas toevoegen en al roerend laten oplossen. Pindasoep 5 min. zachtjes verwarmen en op smaak brengen met ketjap en citroensap. Soep in grote wijde kommen scheppen. In midden flinke pluk alfalfa leggen. Garnalen en koriander erover verdelen. Lekker met kroepoek en stokbrood.
algemeen:Deze soep wordt krachtiger en kruidiger van smaak als u de pindakaas vervangt door pasta van pindasaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el olie
400 g Thaise roerbakmix
2 tl sambal badjak
2 kippenbouillontabletten
½ pot pindakaas
3 el ketjap manis
2 el citroensap
1 bakje alfalfa
125 g cocktailgarnalen
½ zakje verse koriander