Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schep af en toe om.
Maak ondertussen de makreel schoon: verwijder het vel en de graten en breek het visvlees in stukjes. Doe de tuinerwten in een kom en schenk er 1 liter kokend water over zodat ze ontdooien. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de makreel met de tuinerwten, ui, bleekselderij en koriander. Meng de mayonaise met 4 el water en schep dit door het vis-groentemengsel. Voeg de rijst toe en breng op smaak met peper en zout.
- algemeenZomers hapje: snijd de rest van de bleekselderij in stukjes van 4 cm. Vul met zuivelspread en bestrooi met wat peper.
Rijstsalade met makreel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007483_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
705 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Schep af en toe om.
Maak ondertussen de makreel schoon: verwijder het vel en de graten en breek het visvlees in stukjes. Doe de tuinerwten in een kom en schenk er 1 liter kokend water over zodat ze ontdooien. Laat uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de makreel met de tuinerwten, ui, bleekselderij en koriander. Meng de mayonaise met 4 el water en schep dit door het vis-groentemengsel. Voeg de rijst toe en breng op smaak met peper en zout.
algemeen:Zomers hapje: snijd de rest van de bleekselderij in stukjes van 4 cm. Vul met zuivelspread en bestrooi met wat peper.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
350 g ambachtelijke makrelen
450 g diepvries tuinerwten
1 rode ui
3 stengels bleekselderij
15 g verse koriander
3 el mayonaise