Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.
- algemeenDe rest van de pijnboompitten smaakt lekker over een salade van veldsla en appel.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Spaghetti met tomaat en mozzarella
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007615_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.
algemeen:De rest van de pijnboompitten smaakt lekker over een salade van veldsla en appel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g spaghetti
3 el pijnboompitten
2 uien
1 teen knoflook
4 el traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten
250 g mozzarella
15 g verse basilicum