Toscaans dessert

Je krijgt heimwee naar die vakantie in Toscane met dit dessert. Cantuccini, amaretto, mascarpone… Veel Italiaanser kan het niet!

715 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Leg de ring van de springvorm op een groot bord. Verdeel de verkruimelde cantuccini binnen de ring en besprenkel met de helft van de amaretto.

  2. Klop de slagroom met de suiker lobbig en schep de rest van de amaretto erdoor. Roer de mascarpone los en spatel luchtig door de slagroom. Verdeel de room over de cantuccinibodem. Dek af met een 2/3 van de wafels. Roer de crème fraîche los en verdeel over de wafels. Garneer met de rest van de wafels en de parels. Bestrooi met poedersuiker en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

  3. Pers de sinaasappel uit. Verhit de marmelade in een steelpan en voeg het sinaasappelsap en eventueel de cointreau toe. Verwijder de ring en serveer koud met de warme sinaasappelsaus.

  • bewaartipDit dessert kun je een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Bereid op de dag zelf de sinaasappelsaus.

Toscaans dessert

Je krijgt heimwee naar die vakantie in Toscane met dit dessert. Cantuccini, amaretto, mascarpone… Veel Italiaanser kan het niet!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig