Indiase viscurry met pompoen

705 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de koolvisfilet in blokjes en doe in een schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Sprenkel het sap over de vis.

  2. Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg de pompoenblokjes en vis toe en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst en de viscurry over 4 diepe borden of kommen. Lekker met verse koriander.

  • variatietipMaak deze curry met oranje pompoen of met (biologische) groene pompoen.
  • serveertipLekker met verse koriander.
  • Pompoen schillen en snijden

    Instructievideo - 01:05 min.

Indiase viscurry met pompoen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig