Chocolade au bain marie* laten smelten. Met mixer boter (op kamertemperatuur) luchtig kloppen. Koffie in 1 eetlepel heet water oplossen. Boter en koffie door chocolade mengen. Massa van vuur halen en in spuitzak scheppen. Op bakpapier kleine rozetjes spuiten. Garneren met koffieboontje.
- algemeen* Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel. De massa kan ook in de vorm van een letter gespoten worden, leuk met Sinterklaas. Eventueel garneren met garneeramandelen.
Spuitchocolade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001112_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
20 personen
95 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Chocolade au bain marie* laten smelten. Met mixer boter (op kamertemperatuur) luchtig kloppen. Koffie in 1 eetlepel heet water oplossen. Boter en koffie door chocolade mengen. Massa van vuur halen en in spuitzak scheppen. Op bakpapier kleine rozetjes spuiten. Garneren met koffieboontje.
algemeen:* Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel. De massa kan ook in de vorm van een letter gespoten worden, leuk met Sinterklaas. Eventueel garneren met garneeramandelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 20 personen)
500 g pure chocolade
150 g roomboter
½ eetlepel oploskoffie
0 chocoladekoffieboontjes
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak met kartelmondje