Engelse vispastei met tuinerwten

Ga dit jaar voor een Engelse feestklassieker. De vispastei met tuinerwten is terug van weggeweest en dat is maar goed ook.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 35 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Snijd de vis in stukken van 3  cm. en dep droog met keukenpapier.

  2. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 1 min. Roer met een garde door. Schenk er al roerend met de garde ⅘ van de melk bij en kook tot een gladde, gebonden saus.

  3. Schep de vis en de tuinerwten door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 1 min. en verdeel over de ovenschaal.

  4. Rol het bladerdeeg met de deegroller uit tot 1 grote plak en snijd er 4 cirkels van 12 cm (per 4 personen) uit. De afsnijdsels gebruik je niet. Bestrijk de rand van de ramekins met een kwast, met een beetje melk en leg het deeg op de schaaltjes. Bestrijk het deeg met de rest van de melk en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de vistaartjes in de oven in ca. 35 min. lichtbruin en knapperig.

  • variatietipLiever vlees? Vervang de vis dan door 250 g hamblokjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Bakken met bladerdeeg

    Instructievideo - 02:21 min.

Engelse vispastei met tuinerwten

Ga dit jaar voor een Engelse feestklassieker. De vispastei met tuinerwten is terug van weggeweest en dat is maar goed ook.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig