Zomerse fruittiramisu

Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!

495 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 2 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het bevroren fruit met 50 g suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op middelhoog vuur. Bedek ondertussen de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel het zomerfruit met het vocht over de lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Doe de eidooiers met 50 g suiker in een kom. Klop in 5 min. tot een lichtgele crème. Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Roer los met een vork en voeg dan de eiercrème toe. Meng voorzichtig door elkaar. Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.

  3. Schep op het fruit, dek af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Bedek de tiramisu met de frambozen en bramen en serveer.

  • bewaartipJe kunt de tiramisu maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Tiramisu maken

    Instructievideo - 06:41 min.

Zomerse fruittiramisu

Deze fruitige tiramisu staat mijlenver weg van het Italiaanse origineel. Wij beloven: hij is net zo hemels lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig