Preistamppot met kip en roomkaas

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

515 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.

  2. Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.

  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

  4. Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

  • variatietipIn plaats van gerookte kip kun je ook 200 g gegrilde yorkhamreepjes (duopak) of 250 g gerookte zalmsnippers (bakje) gebruiken.
  • Prei wassen

    Instructievideo - 00:29 min.

Preistamppot met kip en roomkaas

Een stamppot zoals je hem nog niet kent. Want waar is de boerenkool, zuurkool of andijvie?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig