Preistamppot met rauwe ham en ei

Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.

425 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.

  2. Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.

  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Preistamppot met rauwe ham en ei

Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig