Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.
Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Zuurkoolschotel met ham en spek
Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.
- bewaartipJe kunt dit gerecht tot het de oven in gaat 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren ca. 30 min. in de oven op 180 °C.
Zuurkoolschotel met ham en spek
Dat zo'n lekkere zuurkoolschotel zó budgetproof kan zijn. Je gelooft het bijna niet.
hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de ham in stukjes en meng samen met de zuurkool en het karwijzaad door de ui en knoflook. Neem van het vuur.
Verdeel eerst de aardappelpuree en dan het zuurkoolmengsel over de ovenschaal. Leg de plakjes katenspek erop. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
bewaartip:Je kunt dit gerecht tot het de oven in gaat 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en bak voor het serveren ca. 30 min. in de oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rode uien
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
150 g yorkham
520 g zuurkool naturel
3 tl karwijzaad
800 g koelverse aardappelpuree
150 g Meester & Zn katenspek
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)