Hete kip van Mats

Favoriete recepten van lezers delen we natuurlijk graag. Wij zijn fan van dit heerlijke kiprecept!

620 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Spoel de kipkluifjes af en dep droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 min. Draai het vuur hoog, voeg de kip toe en roerbak 3 min. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg de ketjap, evenveel water en suiker toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur laag en laat nog 10 min. sudderen. Roer regelmatig.

  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Giet af. Verdeel de boontjes, kip en rijst over borden en bestrooi met de seroendeng.

  • Seroendeng maken

    Instructievideo - 00:47 min.

Hete kip van Mats

Favoriete recepten van lezers delen we natuurlijk graag. Wij zijn fan van dit heerlijke kiprecept!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig