Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de mozzarella in plakken en de rode ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken.
Leg de pizza-bodems op bakplaten of roosters. Bestrijk met de pesto en verdeel de mozzarella, tonijn en ui erover. Strooi de kappertjes, peper en zout erover.
Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en verdeel de rucola erover. Besprenkel met de olie.
Pizza tonijn en kappertjes
10 Minuten en dan heb je deze pizza in de oven staan. Met pesto en mozzarella. Kan het Italiaanser?
- bewaartipBeleg de pizza's 2-3 uur van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
- variatietipLiever zonder vis? Vervang de tonijn door gebakken spinazie of paddenstoelen.
- serveertipDe rest van de rucola kun je gebruiken om een pastagerecht mee te garneren.
Pizzadeeg maken
Instructievideo - 02:19 min.
Pizza tonijn en kappertjes
10 Minuten en dan heb je deze pizza in de oven staan. Met pesto en mozzarella. Kan het Italiaanser?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008622_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
1165 kcal
10 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de mozzarella in plakken en de rode ui in halve ringen. Laat de tonijn uitlekken.
Leg de pizza-bodems op bakplaten of roosters. Bestrijk met de pesto en verdeel de mozzarella, tonijn en ui erover. Strooi de kappertjes, peper en zout erover.
Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Leg ze op de borden en verdeel de rucola erover. Besprenkel met de olie.
bewaartip:Beleg de pizza's 2-3 uur van tevoren en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
variatietip:Liever zonder vis? Vervang de tonijn door gebakken spinazie of paddenstoelen.
serveertip:De rest van de rucola kun je gebruiken om een pastagerecht mee te garneren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
125 g mozzarella
1 rode ui
320 g tonijnstukken in olie
2 koelverse steenovenpizzabodems
90 g pesto rosso
1 el kappertjes
38 g rucola
3 el olijfolie extra vierge