Rodekool-wortelstamppot

Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes.

500 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Schil ondertussen de peen en rasp grof. Snijd de rodekool in parten, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes.

  2. Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de kool, peen en komijn 5 min. Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min. Voeg de azijn toe en zet het vuur uit. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes in 8 min. bruin.

  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper of Hackit en meng de melk erdoor.

  4. Snijd de selderij fijn. Roer het kool-peenmengsel, de selderij en rozijnen door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwarm nog 2 min. Serveer met de balletjes.

  • Kool snijden

    Instructievideo - 01:26 min.

Rodekool-wortelstamppot

Een dagje zonder vlees; Hollandse pot met vegetarische balletjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig