Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in reepjes.
Snijd de knoflook fijn en de peper in dunne ringetjes. Verhit 4 el van de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de rozijnen toe.
Doe de pasta, bloemkool en tomaat erbij en schep om. Voeg eventueel nog wat olie uit het potje tomaten toe en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
Siciliaanse pasta met bloemkool
Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen!
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Siciliaanse pasta met bloemkool
Nét als je denkt dat dit pastagerecht geen verrassingen voor je heeft, proef je... rozijnen!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_065526_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook in ca. 5 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de tomaten in reepjes.
Snijd de knoflook fijn en de peper in dunne ringetjes. Verhit 4 el van de olie uit het potje tomaten in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en peper 2 min. op laag vuur. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de rozijnen toe.
Doe de pasta, bloemkool en tomaat erbij en schep om. Voeg eventueel nog wat olie uit het potje tomaten toe en schaaf de kaas erover. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorenpenne
1 kleine bloemkool
150 g zongedroogde tomaten op olie
2 tenen knoflook
1 rode peper
20 g verse platte peterselie
100 g blanke rozijnen
100 g Parmigiano Reggiano