Aardappel-vistaart

325 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 40 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken. Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen. Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen. Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken. 1/3 Deel van aardappelplakjes over bodem verdelen. Vismengsel erover verdelen. Helft van bosui en peterselie erover strooien. Hierover weer laag aardappel en rest van vis verdelen. Bestrooien met rest van bosui en peterselie. In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken. Paneermeel erover strooien en rest van boter erover sprenkelen. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of lauwwarm serveren.

Aardappel-vistaart

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig