- 1
- 2
- 3
Zin een hartige taart vol groenten? Dan is dit de taart voor jou!
Preitaart met geitenkaas maken:
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd 6 uien in halve ringen en 500 gram gekookte bieten in halve plakjes. Verhit 40 gram boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 minuten stoven. Voeg peper en zout toe.
Bladerdeegbodem
Leg 6 plak...
03:03
1
200 g
AH Fijngesneden prei
1
450 g
AH Bladerdeeg
3
250 g
AH Roomboter ongezouten
2
11 g
Verstegen Basilicum
3
10 stuks
AH Verse scharreleieren M
Meer vegan en vega
Meer dieetwensen
Aantal personen
5 plakjes diepvries bladerdeeg | |
0.5 eetlepel milde olijfolie | |
1 eetlepel ongezouten roomboter | |
800 gram koelverse gesneden prei | |
2 eetlepel gedroogde basilicum | |
3 middelgrote scharreleieren | |
125 ml crème fraîche | |
175 gram geraspte oude Goudse kaas 48+ | |
100 gram hamreepjes |
quichevorm (Ø 24 cm)
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verhit de boter in een hapjespan, voeg de prei in delen met de basilicum toe en bak 3 min. Klop de eieren met de crème fraîche en de helft van de kaas los. Roer de prei en de hamreepjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het preimengsel over het bladerdeeg. Bestrooi met de rest van de kaas en bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. eventueel af met aluminiumfolie.