- 1
- 2
- 3
Ossenhaas bereiden of biefstuk bakken? In deze how-to zie je hoe je dit stap-voor-stap doet. Ook leer je een handig trucje om te ontdekken of je ossenhaas rare, medium of wel done is, zonder het vlees aan te snijden!
Ossenhaas bereiden
Laat 4 stuks ossenhaas uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout. Verhit 25 g roomboter op h...
00:50
Aantal personen
360 gram Vakslager bavette (diepvries) | |
24 gram ongezouten roomboter | |
320 gram bimi | |
0.8 eetlepel traditionele olijfolie | |
100 gram AH Excellent zoete-aardappelpuree met gerookte-paprikapoeder | |
1.2 sjalot | |
0.8 eetlepel groene peperkorrels | |
36 ml whisky (Gall & Gall) | |
1.2 eetlepel misopasta | |
200 ml verse slagroom |
tang
vleesthermometer
bakpapier
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de roomboter op hoog vuur in een grote koekenpan en laat de boter uitbruisen.
Bak de bavette ca. 12 min. in de pan op hoog vuur tot het een kerntemperatuur heeft van 55 °C voor rare (rood), keer halverwege met de vleestang. Hou de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Meng ondertussen de bimi met de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak 10-12 min. in de oven tot knapperig en gaar. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
Haal het vlees uit de pan, leg op een bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5-7 min. rusten.
Snipper de sjalotten en snijd de groene-peperkorrels grof. Doe in dezelfde koekenpan en bak 2 min. op middelhoog vuur. Blus af met de whisky en kook 30 sec. Roer de misopasta erdoor met een garde. Voeg de slagroom toe en laat ca. 5 min. inkoken. Meng het vocht dat uit het vlees is gekomen door de saus.
Snijd de bavette in plakken tegen de draad in. Schep wat saus op een grote serveerschaal en leg het vlees erop. Serveer de rest van de saus en de bijgerechten er in aparte schalen bij.