Klop de zachte boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ook ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel.
Voeg de chocolade druppels toe. Kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes en leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm.
Bak in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Haal met bakpapier en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht.
Chocolate chip cookies maken
Ingrediënten
Aantal porties
120 gram ongezouten roomboter | |
75 gram lichte basterdsuiker | |
75 gram fijne kristalsuiker | |
1 middelgroot scharrelei | |
240 gram tarwebloem | |
1 mespunt zout | |
0.5 theelepel baking soda | |
100 gram pure chocoladedruppels |
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier
Chocolate chip cookies
Chocola én koekjes: de perfecte combi! Wie houdt er niet van chocolate chip cookies? Je bakt ze heel makkelijk zelf 'chewy', want dan zijn ze het lekkerst.
Ingrediënten voor chocolate chip cookies
120 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
75 g lichte basterdsuiker
75 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
240 g tarwebloem
1 mespunt zout
½ t...
00:40