Chocolate chip cookies

Zijn chocolate chip cookies voor jou ook één van die koekjes waarvan je er altijd minstens drie moet eten? Bak ze eens zelf (met flinke brokken chocolade erin), dan heb je een voorraad voor elk moment. Lekker bij thee of koffie.

Chocolate chip cookies maken

Ingrediënten

Aantal porties

120 gram ongezouten roomboter

75 gram lichte basterdsuiker

75 gram fijne kristalsuiker

1 middelgroot scharrelei

240 gram tarwebloem

1 mespunt zout

0.5 theelepel baking soda

100 gram pure chocoladedruppels

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

  1. Klop de zachte boter met de basterdsuiker en de kristalsuiker met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec. Voeg het ei toe en klop tot een glad mengsel. Dit duurt ook ca. 30 sec. Zeef de bloem en spatel samen met het zout en de baking soda door het botermengsel.

  2. Voeg de chocolade druppels toe. Kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 8 balletjes en leg de deegballetjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk ze met je vingers slordig plat tot een koekje van Ø 10 cm.

  4. Bak in 10 min. gaar worden in de oven. Laat ze niet te bruin worden, dan zijn ze niet meer ‘chewy’. Haal met bakpapier en al van de bakplaat en laat afkoelen op het aanrecht.

Chocolate chip cookies

Chocola én koekjes: de perfecte combi! Wie houdt er niet van chocolate chip cookies? Je bakt ze heel makkelijk zelf 'chewy', want dan zijn ze het lekkerst.

Ingrediënten voor chocolate chip cookies
120 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
75 g lichte basterdsuiker
75 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
240 g tarwebloem
1 mespunt zout
½ t...

00:40

Direct aan de slag

Naar alle bakproducten