- 1
- 2
- 3
Mediterrane recepten
Mediterrane recepten koken? Duik met ons de Middellandse zee in en ontdek de veelzijdigheid van de mediterrane keuken. Met verse groenten, olijfolie en verschillende pastasoorten zet je snel een zonovergoten maaltijd op tafel.
*op deze pagina zijn ook veel recepten te vinden die niet uit specifieke landen uit de Méditerranée komen, maar hun inspiratie vinden in bepaalde keukens of met gebruik van ingrediënten die in het gebied voorkomen.
Ingrediënten

Wat houdt de Mediterrane keuken in?
De mediterrane keuken (en het mediterraan dieet) bestaat uit de veelzijdige keukens van het hele Middellandse Zeegebied, van Spanje, het zuiden van Frankrijk, Italië en Griekenland tot Turkije. Ook de landen in Noord-Afrika, zoals Marokko, en verschillende Midden-Oosterse keukens kunnen hieronder geschaard worden. Een behoorlijk groot gebied dus! Verse groenten, olijf(olie), vis, zeevruchten, peulvruchten en mager vlees vormen vaak de hoofdingrediënten van deze keukens. Daarnaast worden veel verse kruiden als basilicum, rozemarijn, oregano, laurier en tijm gebruikt. Ook saffraan is een bekende smaakmaker. Populaire gerechten zijn bijvoorbeeld:
- Paella en tapas uit Spanje
- Moussaka en spanakopita uit Griekenland
- Piri-piri en pasteis de nata uit Portugal
Ovenschotel mediterrane groenten
Deze mediterrane ovenschotel is vegetarisch en zit bomvol groenten. Je maakt ‘m makkelijk en snel, bekijk de receptvideo voor een stap voor stap uitleg.
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 2 aubergines in plakken van een halve centimeter. Doe hetzelfde met anderhalve courgette en 8 trostomaten. Snijd 2 rode uien in ringen. Vet een ronde ovenschaal met een doorsnede ...
02:21
Mediterrane keukens
Populaire Mediterrane gerechten