Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
Hollandse maaltijdsalade met makreel
Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.
- algemeenVette vis, zoals makreel (maar ook zalm, haring en forel), bevat onverzadigde vetten, vitamine B12 en D.
- variatietipVervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.
Gerookte makreel schoonmaken
Instructievideo - 00:59 min.
Hollandse maaltijdsalade met makreel
Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_054023_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.
algemeen:Vette vis, zoals makreel (maar ook zalm, haring en forel), bevat onverzadigde vetten, vitamine B12 en D.
variatietip:Vervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
750 g krieltjes
4 middelgrote scharreleieren
250 g verse gerookte makreelfilet
3 el dijonnaise
1 el kraanwater
1 bosui
200 g botersla
150 g Hollandse rauwkost
1 bakje tuinkers