Kook de eieren in 8 min. net hard. Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar. Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de spinazie grof en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pel en snijd de eieren grof. Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
Spinazie-couscoussalade met ei
Dit vegarecept met frisse spinazie staat in 15 minuten op tafel.
- bewaartipNog sneller klaar? Bereid de erwten en couscous de avond van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Spinazie-couscoussalade met ei
Dit vegarecept met frisse spinazie staat in 15 minuten op tafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057297_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
670 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. net hard. Kook de erwten in water met zout in 4 min. beetgaar. Breng in een pan het water met de olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de spinazie grof en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork. Meng de spinazie met de sjalot, het citroensap en de rest van de olie. Schep er de erwten en couscous door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pel en snijd de eieren grof. Schep de couscoussalade op de borden. Verdeel het ei erover en bestrooi met het amandelschaafsel.
bewaartip:Nog sneller klaar? Bereid de erwten en couscous de avond van tevoren. Bewaar ze afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 buiteneieren
200 g diepvries tuinerwten
250 ml kraanwater
6 el extra vierge olijfolie
250 g couscous
25 g amandelschaafsel
300 g verse spinazie
2 sjalotten
1 citroen