Verhit een droge koekenpan, draai het vuur lager en rooster het venkelzaad erin, schud de pan van tijd tot tijd tot het aroma vrijkomt. Schud de zaadjes in een vijzel en wrijf ze met een stamper fijn. Zet opzij. Pureer alle ingrediënten tezamen in een foodprocessor. Breng de saus op smaak met zout en geef de smaken 30 min. de tijd om zich te mengen.
Bill Granger's saus van rauwe tomaten
Doordat je de saus een halfuur laat staan, mengen de smaken van de ingrediënten goed met elkaar
- algemeenBron: Bill’s Italian Basics, Bill Granger.
- bereidingstipJe kunt de saus ook met de hand maken. Rasp de tomaten boven een kom, wrijf de knoflook tot puree en roer deze met de olijfolie en het venkelzaad door de tomatenpuree.
Bill Granger's saus van rauwe tomaten
Doordat je de saus een halfuur laat staan, mengen de smaken van de ingrediënten goed met elkaar
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_059196_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
595 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit een droge koekenpan, draai het vuur lager en rooster het venkelzaad erin, schud de pan van tijd tot tijd tot het aroma vrijkomt. Schud de zaadjes in een vijzel en wrijf ze met een stamper fijn. Zet opzij. Pureer alle ingrediënten tezamen in een foodprocessor. Breng de saus op smaak met zout en geef de smaken 30 min. de tijd om zich te mengen.
algemeen:Bron: Bill’s Italian Basics, Bill Granger.
bereidingstip:Je kunt de saus ook met de hand maken. Rasp de tomaten boven een kom, wrijf de knoflook tot puree en roer deze met de olijfolie en het venkelzaad door de tomatenpuree.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ tl venkelzaad
1 kg rijpe tomaat
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
vijzel
keukenmachine