Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart. Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen. Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
Linguine met kipgehaktballetjes
Pasta met een Mexicaanse twist.
- serveertipSchep wat zure room op de pasta.
- variatietipJe kunt de kipsaucijzen eventueel ook vervangen door 300 g varkenssaucijs.
- allergietipWil je een glutenvrije maaltijd? Vervang de linguine door 300 g glutenvrije spaghetti (pak 500 g, AH).
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Linguine met kipgehaktballetjes
Pasta met een Mexicaanse twist.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_066234_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de jalapeños en de steeltjes van de koriander fijn. Houd de blaadjes apart. Verwijder het vel van de saucijzen en meng het vlees met de fijngesneden jalapeños en koriandersteeltjes. Rol 20 balletjes van het vleesmengsel. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 min. rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat het bakvet in de pan.
Snipper de ui. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees overdwars in dunne repen. Bak de ui, paprika en piccadillo in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de balletjes toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linguine met de saus en garneer met de achtergehouden korianderblaadjes.
serveertip:Schep wat zure room op de pasta.
variatietip:Je kunt de kipsaucijzen eventueel ook vervangen door 300 g varkenssaucijs.
allergietip:Wil je een glutenvrije maaltijd? Vervang de linguine door 300 g glutenvrije spaghetti (pak 500 g, AH).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el jalapeñopeper in pot
15 g verse koriander
4 kipsaucijzen
2 el arachideolie
1 ui
2 rode puntpaprika's
1 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
400 g tomatenblokjes
300 g De Cecco Linguine n° 7