Volkorentoast met avocado

Tomaat, avocado en kiemgroente op brood: lekker en gezond.

330 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de sneetjes brood. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er met een lepel uit en snijd in dunne partjes (of maak een avocadoroos: zie tip).

  2. Verdeel de sneetjes toast over de borden. Verdeel de avocado, tomaat en kiemgroenten erover en bestrooi met peper en serveer.

  • bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.
  • algemeenLeg voor een avocadoroos een geschilde, ontpitte avocadohelft met de snijkant naar beneden op een snijplank. Snijd de avocadohelft in zo dun mogelijk plakjes. Schuif de plakjes iets uit elkaar, zodat je een lange slinger van losse plakjes krijgt (ze moeten elkaar nog wel overlappen/raken). Vouw de avocadoslinger in een rondje, waardoor er een roos ontstaat.
  • variatietipVarieer eens met andere kiemgroenten. Naast de milde mix is er ook een pittige mix met radijs-, groene radijs- en preikiemen.
  • Avocado op toast

    Instructievideo - 00:27 min.

Volkorentoast met avocado

Tomaat, avocado en kiemgroente op brood: lekker en gezond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig