Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.
Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.
- bewaartipJe kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- variatietipEten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Instructievideo - 01:50 min.
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_101105_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
465 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.
Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
bewaartip:Je kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
variatietip:Eten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el traditionele olijfolie
500 g gnocchi
400 g champignonroerbakmix
400 g tomatenblokjes
2 el pesto arrabbiata
320 g tonijnstukken in water
1 afbakciabattina
1 el gedroogde Italiaanse kruiden