Aziatische salade met rivierkreeftjes

Het is bijna alsof je sushi eet, maar dan in een salade. En zonder stokjes, handig!

685 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember en rijst 5 min. op middelhoog vuur.

  2. Meng ondertussen de rest van de olie, de rice vinegar en sojasaus tot een dressing. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in halve ringetjes en meng door de dressing. Snijd de komkommertjes in plakjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Schep de helft van de dressing, de rijst, komkommerplakjes, avocado en boerenkool door elkaar.

  3. Verdeel de rivierkreeftjes erover en besprenkel met de rest van de dressing.

  • combinatietipLekker met koriander en limoensap.
  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Aziatische salade met rivierkreeftjes

Het is bijna alsof je sushi eet, maar dan in een salade. En zonder stokjes, handig!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig